Kurdi ilegalno v Slovenijo

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Na brniškem letališču so policisti obravnavali enega Sirijca in dva Iračana, ki so za prestop meje uporabili ponarejene češke potne liste.
Oglej si celoten članek

Vsi trije so pripadniki kurdske manjšine, z letalom slovenskega prevoznika so pripotovali  iz  turškega  Istanbula.

Med razgovorom so ugotovili, da je trojica s pomočjo različnih prevoznih sredstev v začetku avgusta prestopila mejo med Irakom in Sirijo, nato pa peš večkrat poskušala prečkati mejo s Turčijo. "Po več neuspelih poskusih so mejo po približno tednu dni vendarle prečkali in se potem  z avtobusom odpravili do Istanbula, ker so za 25.000 dolarjev kupili  dokumente  in  letalske  vozovnice,  s katerimi so pripotovali v Slovenijo,“ pojasnjujejo na Policijski upravi Kranj.

Policisti so tujce obravnavali zaradi ponarejanja listin, o kaznivem dejanju so s kazensko ovadbo obvestili kranjsko okrožno državno tožilstvo, po zbranih obvestilih pa so jih prepeljali v azilni dom.

Zaprosili so za mednarodno zaščito. Za tovrstno zaščito ali azil lahko zaprosi tujec ali oseba  brez državljanstva,  ki meni, da je v matični državi sistematično preganjan, zaradi svojega političnega  prepričanja ali zaradi svoje verske, rasne, narodnostne ali etnične pripadnosti. Zaprosi lahko tudi tisti, ki meni, da bi bilo ob vrnitvi v matično državo njegovo življenje ogroženo, da bi bil izpostavljen mučenju ali nečloveškemu ravnanju ali kaznovanju.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 11:17 3. September 2014.

    Katero in zakaj? napiši malo več.

  • 09:58 3. September 2014.

    Kako pa je s tisto družino,v Slovenski Bistrici, ki jo je država+ vlada prešvercala v SLO. Potem pa vse tiho …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.