Kuril odpadlo listje, s helikopterjem so ga odpeljali v UKC Maribor

Foto: Profimedia
Presenetil ga je sunek vetra. Zaradi močnega ognja so se njegova oblačila takoj vnela.
Oglej si celoten članek

Pri kurjenju odpadlega listja na območju Ribnice na Pohorju je ogenj hudo poškodoval 84-letnega moškega Ribnica na Pohorju, so sporočili s PU Celje. Najprej so mu prvo pomoč nudili v ZD v Radljah ob Dravi, nato pa so ga s helikopterjem odpeljali v Univerzitetni klinični center (UKC) v Maribor. 

Kaj se je zgodilo? Kot so sporočili policisti, je 84-letnik v dopoldanskih urah v okolici domače hiše grabil odpadlo listje, ki ga je okrog 13.30 zakuril. Pri tem ga je presenetil sunek vetra, ki je povzročil, da je ogenj preskočil nanj. Zaradi močnega ognja so se takoj vnela njegova oblačila, ki jih je uspel sleči, a ga je ogenj kljub temu hudo opekel. 

Med vikendom so sicer policisti obravnavali še pet drugih travniških požarov, ki so se na srečo končali le s povzročeno škodo, samo danes pa še dva. Opozarjajo, da je treba biti pri kurjenju trave, listja in vejevja previden, saj lahko ogenj hitro uide izpod nadzora, zato je treba kurišče obdati z negorljivim materialom. Ob hitrosti vetra, ki presega 20 km/h, oz. ob sunkih vetra, ki presegajo 40 km/h, pa se s kurjenjem sploh ne sme začeti.

*Fotografija je simbolična.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.