Slovenija > Črna kronika
904 ogledov

Kuril odpadlo listje, s helikopterjem so ga odpeljali v UKC Maribor

kurjenje trave ogenj
Presenetil ga je sunek vetra. Zaradi močnega ognja so se njegova oblačila takoj vnela.

Pri kurjenju odpadlega listja na območju Ribnice na Pohorju je ogenj hudo poškodoval 84-letnega moškega Ribnica na Pohorju, so sporočili s PU Celje. Najprej so mu prvo pomoč nudili v ZD v Radljah ob Dravi, nato pa so ga s helikopterjem odpeljali v Univerzitetni klinični center (UKC) v Maribor. 

Kaj se je zgodilo? Kot so sporočili policisti, je 84-letnik v dopoldanskih urah v okolici domače hiše grabil odpadlo listje, ki ga je okrog 13.30 zakuril. Pri tem ga je presenetil sunek vetra, ki je povzročil, da je ogenj preskočil nanj. Zaradi močnega ognja so se takoj vnela njegova oblačila, ki jih je uspel sleči, a ga je ogenj kljub temu hudo opekel. 

Med vikendom so sicer policisti obravnavali še pet drugih travniških požarov, ki so se na srečo končali le s povzročeno škodo, samo danes pa še dva. Opozarjajo, da je treba biti pri kurjenju trave, listja in vejevja previden, saj lahko ogenj hitro uide izpod nadzora, zato je treba kurišče obdati z negorljivim materialom. Ob hitrosti vetra, ki presega 20 km/h, oz. ob sunkih vetra, ki presegajo 40 km/h, pa se s kurjenjem sploh ne sme začeti.

*Fotografija je simbolična.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.