Kvota kmalu dosežena

Foto: Žurnal24 Sebastijan Zupanc, direktor komunale, je namigovanja, da bi kakorkoli zavajal pr
Odpadki. Dovoz tujih bi ustavili, če bi ogrožal dovoz domačih.
Oglej si celoten članek
Zaradi ločevanja manj
Kovor. Za zapolnitev odlagališča je potrebnih 250 tisoč ton odpadkov. Tržičani so lani zbrali 4.500 ton, letos pa bo obseg zaradi ločevanja manjši. Trenutno znaša dovoljena letna kvota po ocenah komunale 7.800 ton, po ocenah kritikov pa 6.600 ton. Dnevna kvota je 160 ton.

“Dovoz odpadkov iz drugih občin bomo ustavili, če bodo začeli ogrožati maksimalno kvoto in odlaganje tržiških odpadkov na odlagališču Kovor,” je ob včerajšnji vnovični razpravi o tem vprašanju na občinskem svetu zatrdil Borut Sajovic, tržiški župan. Pobudniki ponovitve so opozorili na očitno razhajanje med letno kvoto, dovoljeno s strani države, in obsegom, ki so ga svetniki novembra potrdili na pobudo vodstva občine. Ker bo letna kvota kmalu dosežena, se bojijo, da bo morala občina svoje odpadke voziti drugam.

V prid občini
Tako Sajovic kot direktor tržiške komunale Sebastijan Zupanc sta prepričana, da krize ne bo. Ponovila sta, da lahko v Kovorju ob dovoljeni odlagalni kvoti vsaj toliko odpadkov začasno tudi skladiščijo, v tem času pa od agencije za okolje pričakujeta dovoljenje za povečanje obsega. Sajovic je tudi vztrajal, da je bila novembrska odločitev svetnikov za občino dobra. Le s povečanim obsegom in odpadki iz drugih občin bodo namreč lahko deponijo zapolnili do konca in zaslužili za njeno sanacijo, sicer bo strošek na plečih Tržičanov, je ponovil.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.