Slovenija
6 ogledov

Kvota kmalu dosežena

Sebastijan Zupanc, direktor komunale, je namigovanja, da bi kakorkoli zavajal pr Žurnal24 main
Odpadki. Dovoz tujih bi ustavili, če bi ogrožal dovoz domačih.
Zaradi ločevanja manj
Kovor. Za zapolnitev odlagališča je potrebnih 250 tisoč ton odpadkov. Tržičani so lani zbrali 4.500 ton, letos pa bo obseg zaradi ločevanja manjši. Trenutno znaša dovoljena letna kvota po ocenah komunale 7.800 ton, po ocenah kritikov pa 6.600 ton. Dnevna kvota je 160 ton.

“Dovoz odpadkov iz drugih občin bomo ustavili, če bodo začeli ogrožati maksimalno kvoto in odlaganje tržiških odpadkov na odlagališču Kovor,” je ob včerajšnji vnovični razpravi o tem vprašanju na občinskem svetu zatrdil Borut Sajovic, tržiški župan. Pobudniki ponovitve so opozorili na očitno razhajanje med letno kvoto, dovoljeno s strani države, in obsegom, ki so ga svetniki novembra potrdili na pobudo vodstva občine. Ker bo letna kvota kmalu dosežena, se bojijo, da bo morala občina svoje odpadke voziti drugam.

V prid občini
Tako Sajovic kot direktor tržiške komunale Sebastijan Zupanc sta prepričana, da krize ne bo. Ponovila sta, da lahko v Kovorju ob dovoljeni odlagalni kvoti vsaj toliko odpadkov začasno tudi skladiščijo, v tem času pa od agencije za okolje pričakujeta dovoljenje za povečanje obsega. Sajovic je tudi vztrajal, da je bila novembrska odločitev svetnikov za občino dobra. Le s povečanim obsegom in odpadki iz drugih občin bodo namreč lahko deponijo zapolnili do konca in zaslužili za njeno sanacijo, sicer bo strošek na plečih Tržičanov, je ponovil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.