L. Jelušič: Ponudbe za falcona ni

Foto: Žurnal24 Zloglasni Falcon 2000EX
Ljubica Jelušič je zavrnila namigovanja, da se Američani zanimajo za zamenjavo falcona in pilatusov za herkulese.
Oglej si celoten članek

Ministrica za obrambo Ljubica Jelušič se je odzvala na pisanje časnika Dnevnik o ameriški ponudbi za zamenjavo slovenskega protokolarnega letala falcon in vojaških letal pilatus za novo transportno letalo herkules.

Po njenih besedah niso dobili ne uradne ne neuradne ponudbe, imajo pa pismo enega od slovenskih podjetij, v katerem se ta sklicuje na več različnih ameriških podjetij. "To je v povezavi z določenimi podjetji, ki so najbrž njihovi dobavitelji," je na seji odbora za obrambo državnega zbora dejala ministrica.

Kot je dejala, se o drugih uradnih ali neuradnih ponudbah ne želijo pogovarjati, dokler aktualen javni razpis za oddajo v najem ni končan.


Član odbora za obrambo Robert Hrovat (SDS) je ministrico za obrambo vprašal o usodi oklepnikov Patria, in sicer ga je zanimalo, ali je že padla kakršnakoli odločitev. "Bojim se, ker je zadeva tako potihnila, da je vse v redu in da prevzemi tečejo," je dejal Hrovat.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.