Slovenija
7 ogledov

L. Jelušič: Ponudbe za falcona ni

Zloglasni Falcon 2000EX Žurnal24 main
Ljubica Jelušič je zavrnila namigovanja, da se Američani zanimajo za zamenjavo falcona in pilatusov za herkulese.

Ministrica za obrambo Ljubica Jelušič se je odzvala na pisanje časnika Dnevnik o ameriški ponudbi za zamenjavo slovenskega protokolarnega letala falcon in vojaških letal pilatus za novo transportno letalo herkules.

Po njenih besedah niso dobili ne uradne ne neuradne ponudbe, imajo pa pismo enega od slovenskih podjetij, v katerem se ta sklicuje na več različnih ameriških podjetij. "To je v povezavi z določenimi podjetji, ki so najbrž njihovi dobavitelji," je na seji odbora za obrambo državnega zbora dejala ministrica.

Kot je dejala, se o drugih uradnih ali neuradnih ponudbah ne želijo pogovarjati, dokler aktualen javni razpis za oddajo v najem ni končan.


Član odbora za obrambo Robert Hrovat (SDS) je ministrico za obrambo vprašal o usodi oklepnikov Patria, in sicer ga je zanimalo, ali je že padla kakršnakoli odločitev. "Bojim se, ker je zadeva tako potihnila, da je vse v redu in da prevzemi tečejo," je dejal Hrovat.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.