"Lahko le čakamo in upamo"

Foto: Žurnal24 Na občini upajo, da bodo Celovški dvori kmalu dobili uporabno dovoljenje. (Foto:
Celovški dvori. Penalov že za dva milijona evrov.
Oglej si celoten članek

Kaj bosta storila občina oziroma stanovanjski sklad, če se dobitniki stanovanj 20. avgusta še vedno ne bodo mogli vseliti v Celovške dvore? "Ne moremo narediti nič drugega, kot da čakamo in upamo, da bo uporabno dovoljenje izdano avgusta," pravi župan Zoran Janković. "Stanje je tragično, Vegrad se mora dogovoriti z NLB in podizvajalci. Vsi so na istem vozu," dodaja.

Kot je znano, podizvajalci od Vegrada niso dobili plačila, pa tudi če bi ga, pravijo, del ne bi mogli dokončati do 20. avgusta. "Nič novega ni," nam je včeraj dejal Miro Požar, predstavnik združenih podizvajalcev.

Po županovih besedah se je do zdaj zaradi zamude nabralo za dva milijona evrov penalov, kar ne more ogroziti 96 milijonov evrov vrednega projekta. "Izračun, ki so ga predstavili občini, skladu in NLB, kaže, da je na tem projektu dovolj denarja," pove.

Da le ne bi ostala zaprta
Janković je prepričan, da bodo Celovški dvori kmalu vseljivi, dokončani pa so že 99-odstotno. "Če bodo stanovanja ostala zaprta, se bo vsak mesec delala velika škoda," opozarja, "hkrati pa tisti, ki so stanovanja dobili na razpisu, živijo v nemogočih pogojih."

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.