Slovenija
12 ogledov

"Lahko le čakamo in upamo"

Na občini upajo, da bodo Celovški dvori kmalu dobili uporabno dovoljenje. (Foto: Žurnal24 main
Celovški dvori. Penalov že za dva milijona evrov.

Kaj bosta storila občina oziroma stanovanjski sklad, če se dobitniki stanovanj 20. avgusta še vedno ne bodo mogli vseliti v Celovške dvore? "Ne moremo narediti nič drugega, kot da čakamo in upamo, da bo uporabno dovoljenje izdano avgusta," pravi župan Zoran Janković. "Stanje je tragično, Vegrad se mora dogovoriti z NLB in podizvajalci. Vsi so na istem vozu," dodaja.

Kot je znano, podizvajalci od Vegrada niso dobili plačila, pa tudi če bi ga, pravijo, del ne bi mogli dokončati do 20. avgusta. "Nič novega ni," nam je včeraj dejal Miro Požar, predstavnik združenih podizvajalcev.

Po županovih besedah se je do zdaj zaradi zamude nabralo za dva milijona evrov penalov, kar ne more ogroziti 96 milijonov evrov vrednega projekta. "Izračun, ki so ga predstavili občini, skladu in NLB, kaže, da je na tem projektu dovolj denarja," pove.

Da le ne bi ostala zaprta
Janković je prepričan, da bodo Celovški dvori kmalu vseljivi, dokončani pa so že 99-odstotno. "Če bodo stanovanja ostala zaprta, se bo vsak mesec delala velika škoda," opozarja, "hkrati pa tisti, ki so stanovanja dobili na razpisu, živijo v nemogočih pogojih."

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.