Lahko se zgodi, da ga vlada obdrži

Foto: Žurnal24 (Foto: Boštjan Tacol)
Falcon. Odločitev najverjetneje na seji vlade prihodnji teden, stroški so narasli.
Oglej si celoten članek

Iz zanesljivih virov smo izvedeli, da se utegne zgoditi, da vlada falcona 2000EX ne odda nobenemu od treh ponudnikov (Adria Airways, Gio Poslovna aviacija in Linxair) in ga obdrži v upravljanju in trženju.

Vsi trije ponudniki pa so si ga že ogledali, dopolnili razpisne ponudbe in Uroš Krek z ministrstva za obrambo je za vlado napisal poročilo s predlogi, kaj storiti z letalom v prihodnje.

Projekt obstaja, vsi molčijo

Neuradno smo izvedeli, da je načrt o novi-stari vladni letalski službi, ki bi zaposlovala falconovo osebje ter prek enega od državnih podjetij skrbela za državniško uporabo in trženje falcona, obstaja. Krek to zanika, kot tudi to, da se falcon iz vladnega hangarja na Brniku seli v vojaško letalsko bazo v Cerklje. Zadnje nam je včeraj potrdilo vojaško osebje z Brnika, ki ne želi biti imenovano.

Krek je povedal, da so stroški ukinitve vladnega podjetja v ZDA in pridobitve dokumentacije za prevoz letala iz Amerike v Evropo narasli. Kako visoki so, Krek ni povedal, ker, kot pravi, “še čaka dva računa”.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.