Slovenija
17 ogledov

Lahko se zgodi, da ga vlada obdrži

(Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
Falcon. Odločitev najverjetneje na seji vlade prihodnji teden, stroški so narasli.

Iz zanesljivih virov smo izvedeli, da se utegne zgoditi, da vlada falcona 2000EX ne odda nobenemu od treh ponudnikov (Adria Airways, Gio Poslovna aviacija in Linxair) in ga obdrži v upravljanju in trženju.

Vsi trije ponudniki pa so si ga že ogledali, dopolnili razpisne ponudbe in Uroš Krek z ministrstva za obrambo je za vlado napisal poročilo s predlogi, kaj storiti z letalom v prihodnje.

Projekt obstaja, vsi molčijo

Neuradno smo izvedeli, da je načrt o novi-stari vladni letalski službi, ki bi zaposlovala falconovo osebje ter prek enega od državnih podjetij skrbela za državniško uporabo in trženje falcona, obstaja. Krek to zanika, kot tudi to, da se falcon iz vladnega hangarja na Brniku seli v vojaško letalsko bazo v Cerklje. Zadnje nam je včeraj potrdilo vojaško osebje z Brnika, ki ne želi biti imenovano.

Krek je povedal, da so stroški ukinitve vladnega podjetja v ZDA in pridobitve dokumentacije za prevoz letala iz Amerike v Evropo narasli. Kako visoki so, Krek ni povedal, ker, kot pravi, “še čaka dva računa”.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.