Lahovnik še vedno poslanec

Foto: Žurnal24 Matej Lahovnik (Foto: Zurnal24)
Čeprav je Matej Lahovnik 20. julija odstopil kot poslanec državnega zbora, mu poslanski mandat še vedno teče. Poslanec bo do septembra, ko se bo DZ tudi formalno seznanil z njegovim odstopom.
Oglej si celoten članek


Matej Lahovnik je 8. julija odstopil s položaja ministra za gospodarstvo, ministrstvo pa je dokončno zapustil 16. julija, ko so poslanci za njegovo naslednico potrdili Darjo Radić.

Z njenim imenovanjem za ministrico je postal poslanec. Obenem se je Alojzu Posedelu, ki je ob imenovanju Lahovnika za ministra zasedel njegovo mesto v parlamentu, mandat prekinil.

Lahovnik je DZ obvestil, da odstopa z mesta poslanca, vendar bo položaj zasedal, dokler se poslanci ne bodo formalno seznanili z njegovim odstopom. To naj bi se predvidoma zgodilo na prvi naslednji seji, ki bo septembra. DZ bo nato Državno volilno komisijo zaprosil za podatek o izidih volitev za potrditev mandata nadomestnega poslanca oziroma podatek o tem, kdo z liste Zaresa ima pravico, da zasede Lahovnikovo mesto, pojasnjujejo v DZ. To pravico ima sicer Alojz Posedel.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.