Slovenija
30 ogledov

Lahovnik še vedno poslanec

Matej Lahovnik (Foto: Zurnal24) Žurnal24 main
Čeprav je Matej Lahovnik 20. julija odstopil kot poslanec državnega zbora, mu poslanski mandat še vedno teče. Poslanec bo do septembra, ko se bo DZ tudi formalno seznanil z njegovim odstopom.


Matej Lahovnik je 8. julija odstopil s položaja ministra za gospodarstvo, ministrstvo pa je dokončno zapustil 16. julija, ko so poslanci za njegovo naslednico potrdili Darjo Radić.

Z njenim imenovanjem za ministrico je postal poslanec. Obenem se je Alojzu Posedelu, ki je ob imenovanju Lahovnika za ministra zasedel njegovo mesto v parlamentu, mandat prekinil.

Lahovnik je DZ obvestil, da odstopa z mesta poslanca, vendar bo položaj zasedal, dokler se poslanci ne bodo formalno seznanili z njegovim odstopom. To naj bi se predvidoma zgodilo na prvi naslednji seji, ki bo septembra. DZ bo nato Državno volilno komisijo zaprosil za podatek o izidih volitev za potrditev mandata nadomestnega poslanca oziroma podatek o tem, kdo z liste Zaresa ima pravico, da zasede Lahovnikovo mesto, pojasnjujejo v DZ. To pravico ima sicer Alojz Posedel.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.