Lani rekordno število menjav

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Tržni delež pri gospodinjstvih sta povečala Gen-I in Petrol.
Oglej si celoten članek

Lani je dobavitelja električne energije zamenjalo 48.794 gospodinjskih odjemalcev, kar je 50 odstotkov več kot leto prej in šestkrat več kot leta 2010.

Tržni delež se je lani povečal Gen-I in Petrolu, najbolj pa se je zmanjšal Energiji plus in Elektru Maribor Energiji plus, ki sta z 28- in 21-odstotnim tržnim deležem še vedno največja na trgu, kaže poročilo o stanju na področju energetike za lani, ki ga je včeraj objavila agencija za energijo.

V zadnjih petih letih se je račun za elektriko precej povišal. Gospodinjski odjemalec s 3.500 kilovatnimi urami letne porabe je imel 1. julija lani mesečni račun v višini 45 evrov, kar je le dva evra več kot leto prej, a kar 11 evrov več kot leta 2007. Za takšnega porabnika je po podatkih najcenejši Gen-I, sledijo Petrol, Elektro Gorenjska Prodaja, Elektro Celje Energija, Elektro Maribor Energija plus, E3 in Elektro energija. Cena elektrike za gospodinjstva pri nas je sicer 83 odstotkov povprečne cene v državah Evropske unije.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.