Slovenija
26 ogledov

Lani rekordno število menjav

Menjave dobaviteljev Žurnal24 main
Tržni delež pri gospodinjstvih sta povečala Gen-I in Petrol.

Lani je dobavitelja električne energije zamenjalo 48.794 gospodinjskih odjemalcev, kar je 50 odstotkov več kot leto prej in šestkrat več kot leta 2010.

Tržni delež se je lani povečal Gen-I in Petrolu, najbolj pa se je zmanjšal Energiji plus in Elektru Maribor Energiji plus, ki sta z 28- in 21-odstotnim tržnim deležem še vedno največja na trgu, kaže poročilo o stanju na področju energetike za lani, ki ga je včeraj objavila agencija za energijo.

V zadnjih petih letih se je račun za elektriko precej povišal. Gospodinjski odjemalec s 3.500 kilovatnimi urami letne porabe je imel 1. julija lani mesečni račun v višini 45 evrov, kar je le dva evra več kot leto prej, a kar 11 evrov več kot leta 2007. Za takšnega porabnika je po podatkih najcenejši Gen-I, sledijo Petrol, Elektro Gorenjska Prodaja, Elektro Celje Energija, Elektro Maribor Energija plus, E3 in Elektro energija. Cena elektrike za gospodinjstva pri nas je sicer 83 odstotkov povprečne cene v državah Evropske unije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.