Laških žemljic ni več

Foto: Žurnal24 Klasje je v središču Celja pred nedavnim preselilo in posodobilo svojo najbolj z
Od ponedeljka je zaprta, peki pa se na delo vozijo v Hrastnik in Celje.
Oglej si celoten članek
“Kako, ni laških žemljic? Pa kruha tudi ne?” se ta teden čudijo kupci in nejeverno pogledujejo trgovke, ki jim pojasnjujejo, da laških žemljic in kruha od ponedeljka preprosto ni več, saj so v Laškem zaprli edino pekarno, ki je bila del celjskega podjetja Klasje.

Dve toni na dan
V Laškem so na dan spekli dve toni kruha in pekovskega peciva, zaposlenih pa je bilo 16 ljudi. “Nihče od njih zaradi tega ni ostal na cesti, saj smo jih razporedili v druge enote. Dvanajst jih je odšlo v pekarno v Hrastniku, kjer bodo zdaj na dan spekli tono in pol kruha in peciva več, pol tone več pa v Celju, kamor smo prerazporedili štiri zaposlene,” je pojasnila direktorica Klasja Dragica Murko, ki je hkrati direktorica Pekarne Ptuj.

Vzrok za to je bila po besedah Murkove izključno racionalizacija poslovanja, o zaprtju pa so bili zaposleni obveščeni že v začetku letošnjega leta.

Bolje kot mesarji, slabše kot mlekarji
“Dejstvo je, da bi morali v Laškem pekarno posodobiti in v zgradbo vložiti veliko denarja, kar pa v teh časih ne bi bilo smotrno. Trgovci se namreč vse bolj poslužujejo zamrznjenega programa in dopeke, saj je to racionalnejše, ker lahko ponudbo sproti prilagajajo kupcem. Tudi stroški so s tem nižji kot nekoč, ko so svež kruh in pecivo razvažali na vse konce po štirikrat na dan,” odločitev Klasja pojasnjuje Srečko Čater iz celjske območne organizacije zveze svobodnih sindikatov.

Sicer pa peki trenutno zaslužijo bolje kot mesarji in slabše kot mlekarji. “Julija je njihova povprečna bruto plača skupaj z dodatkom na nočno delo znašala nekaj čez tisoč evrov bruto oziroma dobrih 700 evrov neto," razkriva Čater.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.