Lastnika oglobili zaradi električne ovratnice

Foto: EPA
Foto: EPA
48-letni Britanec Phillip Pook je prvi državljan, ki so ga kaznovali zaradi uporabe električne ovratnice, ki jo je nadel svojemu hišnemu ljubljencu. Lastnika psa so sodniki oglobili z dva tisoč funti kazni in tisoč funti sodnih stroškov, kar znaša slabih 3.500 evrov.
Oglej si celoten članek

Phillip Pook je svojemu psu pasme border collie nadel električno ovratnico, da bi preprečil njegove odhode zdoma. Čeprav je psa vsakič, ko se je približal ograji, "streslo", je vedno uspel pobegniti. Potepuha je na plaži v kraju Ogmor, z ovratnico okrog vratu, našel nek par.

Pooka so odpeljali pred sodnika, saj so uporabo električnih ovratnic v Walesu, za razliko od Anglije, lani prepovedali. V zagovoru je dejal, da tega ni vedel, in priznal nezakonito uporabo ovratnice.

"Ovratnica deluje kot električna ograja. Če se pes približa ograji ali poskuša prestopiti mejo, doživi šok," je dejal tožilec David Prosser

Vodilna organizacija za zaščito proti mučenju živali RSPCA je odločitev sodišča pozdravila, še poroča The Sun, in že dala pobudo za vsesplošno prepoved tovrstnih ovratnic.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 18:54 20. Julij 2011.

    PRAVILNO

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.