Slovenija > Črna kronika
142 ogledov

Lastnika oglobili zaradi električne ovratnice

border collie, pes, Anglija EPA
48-letni Britanec Phillip Pook je prvi državljan, ki so ga kaznovali zaradi uporabe električne ovratnice, ki jo je nadel svojemu hišnemu ljubljencu. Lastnika psa so sodniki oglobili z dva tisoč funti kazni in tisoč funti sodnih stroškov, kar znaša slabih 3.500 evrov.

Phillip Pook je svojemu psu pasme border collie nadel električno ovratnico, da bi preprečil njegove odhode zdoma. Čeprav je psa vsakič, ko se je približal ograji, "streslo", je vedno uspel pobegniti. Potepuha je na plaži v kraju Ogmor, z ovratnico okrog vratu, našel nek par.

Pooka so odpeljali pred sodnika, saj so uporabo električnih ovratnic v Walesu, za razliko od Anglije, lani prepovedali. V zagovoru je dejal, da tega ni vedel, in priznal nezakonito uporabo ovratnice.

"Ovratnica deluje kot električna ograja. Če se pes približa ograji ali poskuša prestopiti mejo, doživi šok," je dejal tožilec David Prosser

Vodilna organizacija za zaščito proti mučenju živali RSPCA je odločitev sodišča pozdravila, še poroča The Sun, in že dala pobudo za vsesplošno prepoved tovrstnih ovratnic.