Magazin > Bizarno
185 ogledov

Nenavadno prijateljstvo orangutana in psa

Orangutan, pes Youtube
Srečala sta se v rezervatu za ogrožene živali in postala najboljša prijatelja. Njuno prijateljstvo je sedaj postalo navdih tudi za knjigo.

Orangutan Suryia in pes Roscoe sta se pred štirimi leti srečala v rezervatu za ogrožene živali, ko je Roscoe sledil osebju iz inštituta za ogrožene in redke vrste, ko so se vračali domov. Orangutan ga je takoj opazil in od takrat sta neločljiva.

Oskrbnik rezervata Bhagavan Antle je povedal, da sta se spoprijateljila takoj, ko sta se videla – bila je ljubezen na prvi pogled. "Psi se navadno bojijo opic, vendar ne v tem primeru. Ko smo psa sprejeli v rezervat, smo poskušali najti lastnika, vendar se ni nihče javil. Zato je Roscoe sedaj naš stalni prebivalec, Suryia pa je presrečen z njim."

Neobičajno prijateljstvo psa in opice je navdihnilo tudi neko knjigarno v Georgetownu, ki je izdala slikanico o dogodivščinah Suryia in Roscoeja, dveh tako različnih živalih, pa vendar prijateljih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.