"Lastniki hiš bi plačevali med 300 in 600 evri"

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Zakon je po njihovi oceni nepregleden in prinaša nove birokratske ovire.
Oglej si celoten članek

Državni svetniki so z 22 glasovi za in sedmimi proti izglasovali odložilni veto na energetski zakon, ki ga je državni zbor (DZ) sprejel v četrtek. Ključni razlog za zahtevo za veto je bilo nestrinjanje z vsemi določili, ki urejajo energetsko izkaznico. O zakonu bo moral zdaj ponovno odločati DZ, zakon pa mora podpreti absolutna večina, torej vsaj 46 poslancev.

Zahtevo za odložilni veto je vložila interesna skupina lokalnih interesov državnega sveta. Energetski zakon sicer med drugim v slovenski pravni red prenaša tretji energetski sveženj.

Ključni razlog za odložilni veto je nestrinjanje z vsemi določili, ki urejajo energetsko izkaznico, posebej s tistimi, ki širijo obveznost njene izdelave prek minimalnih zahtev predpisov Evropske unije. Po njihovih navedbah gre za pogoje za pridobitev licence za neodvisnega strokovnjaka, ki lahko izdaja izkaznice, in poseben register energetskih izkaznic.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 21:34 4. Februar 2014.

    kdo pa bo hranil te voluharje...še davek na ledvice bomo plačevali...Mat kaj ni bil Hitler bolji ??

  • 19:39 4. Februar 2014.

    Sram me je da živim v tej državi,včesih sem bil ponosen na slo danes me je sram.same davke tam kamor …

  • 18:52 4. Februar 2014.

    davek na davek

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.