Slovenija
21 ogledov

"Lastniki hiš bi plačevali med 300 in 600 evri"

Hišica Shutterstock
Zakon je po njihovi oceni nepregleden in prinaša nove birokratske ovire.

Državni svetniki so z 22 glasovi za in sedmimi proti izglasovali odložilni veto na energetski zakon, ki ga je državni zbor (DZ) sprejel v četrtek. Ključni razlog za zahtevo za veto je bilo nestrinjanje z vsemi določili, ki urejajo energetsko izkaznico. O zakonu bo moral zdaj ponovno odločati DZ, zakon pa mora podpreti absolutna večina, torej vsaj 46 poslancev.

Zahtevo za odložilni veto je vložila interesna skupina lokalnih interesov državnega sveta. Energetski zakon sicer med drugim v slovenski pravni red prenaša tretji energetski sveženj.

Ključni razlog za odložilni veto je nestrinjanje z vsemi določili, ki urejajo energetsko izkaznico, posebej s tistimi, ki širijo obveznost njene izdelave prek minimalnih zahtev predpisov Evropske unije. Po njihovih navedbah gre za pogoje za pridobitev licence za neodvisnega strokovnjaka, ki lahko izdaja izkaznice, in poseben register energetskih izkaznic.

 

Komentarjev 6
  • privat 21:34 04.februar 2014.

    kdo pa bo hranil te voluharje...še davek na ledvice bomo plačevali...Mat kaj ni bil Hitler bolji ??

  • marko 19:39 04.februar 2014.

    Sram me je da živim v tej državi,včesih sem bil ponosen na slo danes me je sram.same davke tam kamor bi morale pobirat pa ga ne,tajkuni naj vrnejo denar in naj uvedejo davčne blagajne da povrnejo slo zaupanje....

  • dragec 18:52 04.februar 2014.

    davek na davek