LDS in SLS niso mobilni

Foto: Fokus
Foto: Fokus
Trajnostno najbolj mobilni poslanci so Majda Potrata, Miro Petek, Miran Potrč in Breda Pečan. V LDS in SLS pri akciji niso sodelovali.
Oglej si celoten članek

Društvo Focus je danes z razglasitvijo zmagovalcev končalo akcijo za najbolj trajnostno mobilnega poslanca oziroma poslanko, ki so jo izvajali v letošnjem Evropskem tednu mobilnosti.

V akciji je sodelovalo 29 poslancev, ki so vsak dan beležili, s kakšnim prevozom prihajajo v službo. Pet poslancev se je na delo vsaj enkrat pripeljalo z javnim prevozom, najbližji so na delo prišli peš, s kolesom sta se pripeljali le dve poslanki.

Devet izmed 29 poslancev, ki so sodelovali v akciji, se je vsak dan vozilo z avtomobilom.

Na kolo le poslanki

Najbolj priljubljena trajnostna alternativa avtomobilu med poslanci je hoja, sledi ji avtobus, še najmanj priljubljeno je kolo. Zgledni kolesarki sta namreč le Breda Pečan, ki je ena izmed zmagovalk tekmovanja za najbolj trajnostno mobilnega poslanca oziroma poslanko, in Majda Širca, ki je uporabila najbolj pestro paleto alternativ. Peš hodijo v službo tudi vsi ostali zmagovalci med poslanci Miro Petek, Majda Potrata in Miran Potrč.

Zares najbolj mobilna

Najštevilčnejšo podporo so prometni problematiki izkazali v poslanski skupini Zares, ki je tudi osvojila naslov najbolj trajnostno mobilna stranka. V akciji je sodelovalo kar pet od sedmih poslancev iz njihovih vrst, vsaj štirje od njih pa so vsaj tri dni v tednu prišli v službo na trajnostni način. Črno piko sta si prislužili LDS in SLS,saj iz teh dveh strank v akciji ni sodeloval prav noben poslanec.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.