Slovenija
4 ogledov

LDS in SLS niso mobilni

Nagrajeni poslanci Fokus
Trajnostno najbolj mobilni poslanci so Majda Potrata, Miro Petek, Miran Potrč in Breda Pečan. V LDS in SLS pri akciji niso sodelovali.

Društvo Focus je danes z razglasitvijo zmagovalcev končalo akcijo za najbolj trajnostno mobilnega poslanca oziroma poslanko, ki so jo izvajali v letošnjem Evropskem tednu mobilnosti.

V akciji je sodelovalo 29 poslancev, ki so vsak dan beležili, s kakšnim prevozom prihajajo v službo. Pet poslancev se je na delo vsaj enkrat pripeljalo z javnim prevozom, najbližji so na delo prišli peš, s kolesom sta se pripeljali le dve poslanki.

Devet izmed 29 poslancev, ki so sodelovali v akciji, se je vsak dan vozilo z avtomobilom.

Na kolo le poslanki

Najbolj priljubljena trajnostna alternativa avtomobilu med poslanci je hoja, sledi ji avtobus, še najmanj priljubljeno je kolo. Zgledni kolesarki sta namreč le Breda Pečan, ki je ena izmed zmagovalk tekmovanja za najbolj trajnostno mobilnega poslanca oziroma poslanko, in Majda Širca, ki je uporabila najbolj pestro paleto alternativ. Peš hodijo v službo tudi vsi ostali zmagovalci med poslanci Miro Petek, Majda Potrata in Miran Potrč.

Zares najbolj mobilna

Najštevilčnejšo podporo so prometni problematiki izkazali v poslanski skupini Zares, ki je tudi osvojila naslov najbolj trajnostno mobilna stranka. V akciji je sodelovalo kar pet od sedmih poslancev iz njihovih vrst, vsaj štirje od njih pa so vsaj tri dni v tednu prišli v službo na trajnostni način. Črno piko sta si prislužili LDS in SLS,saj iz teh dveh strank v akciji ni sodeloval prav noben poslanec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.