Le klik do izračuna prispevka

Foto: Petra Krnc
Foto: Petra Krnc
Za investitorje. Po 3D lokacijski informaciji lahko zdaj investitorji komunalni prispevek izračunajo sami.
Oglej si celoten članek

Občina Šentrupert je ena od redkih slovenskih občin, ki investitorjem omogočajo informativni e-izračun komunalnega prispevka za parcelo. Aplikacija je plod sodelovanja šentrupertske občinske uprave in podjetja Realis, ki je skrbnik spletnega portala Prostorski informacijski sistem občin (Piso).

Da želijo občane spodbujati k uporabi storitev e-uprave, so pokazali že pred časom, ko so predstavili, kako s klikom na posamezno parcelo v Pisu pridobiti 3D lokacijske informacije. Oba projekta sta del meddržavnega projekta e-Podonavje.

Možnost napak majhne

“Investitor takoj ve, pri čem je,” o prednostih e-izračuna komunalnega prispevka pravi Uroš Pikl, višji svetovalec za pravne in komunalne zadeve na Občini Šentrupert. Po nekaj klikih v Pisu je treba vnesti še površino objekta v kvadratnih metrih in tip stave, nakar se izpiše informativna višina komunalnega prispevka. Možnosti za napake so ob upoštevanju navodil majhne, zatrjuje Pikl in dodaja, da se glede na to izračunano informativno višino pri pravem obračunu z ustreznimi dokazili lahko upoštevajo tudi olajšave.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.