Slovenija
319 ogledov

Le klik do izračuna prispevka

Uroš Pikl Petra Krnc
Za investitorje. Po 3D lokacijski informaciji lahko zdaj investitorji komunalni prispevek izračunajo sami.

Občina Šentrupert je ena od redkih slovenskih občin, ki investitorjem omogočajo informativni e-izračun komunalnega prispevka za parcelo. Aplikacija je plod sodelovanja šentrupertske občinske uprave in podjetja Realis, ki je skrbnik spletnega portala Prostorski informacijski sistem občin (Piso).

Da želijo občane spodbujati k uporabi storitev e-uprave, so pokazali že pred časom, ko so predstavili, kako s klikom na posamezno parcelo v Pisu pridobiti 3D lokacijske informacije. Oba projekta sta del meddržavnega projekta e-Podonavje.

Možnost napak majhne

“Investitor takoj ve, pri čem je,” o prednostih e-izračuna komunalnega prispevka pravi Uroš Pikl, višji svetovalec za pravne in komunalne zadeve na Občini Šentrupert. Po nekaj klikih v Pisu je treba vnesti še površino objekta v kvadratnih metrih in tip stave, nakar se izpiše informativna višina komunalnega prispevka. Možnosti za napake so ob upoštevanju navodil majhne, zatrjuje Pikl in dodaja, da se glede na to izračunano informativno višino pri pravem obračunu z ustreznimi dokazili lahko upoštevajo tudi olajšave.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.