Le še Sočutje, nato slovo

Foto: Žurnal24 Tibetanski duhovni vodja dalajlama zaključuje tridnevni obisk v Sloveniji. (Foto
Dalajlama ima na programu le še srečanje z ministrom Boštjanom Žekšem ter sprejem pred Univerzo v Mariboru, ki mu bo sledilo predavanje za vabljene goste z naslovom Sočutje – umetnost sreče.
Oglej si celoten članek

Nobelov nagrajenec za mir, 14. dalajlama Tenzin Gjatso, je obisk v Sloveniji začel v ponedeljek zvečer, v torek pa je v mariborskem mestnem parku zasadil drevo miru ter nagovoril dijake in ostale zbrane pred Prvo gimnazijo. 

Glavni namen njegovega ponovnega prihoda v Slovenijo, ki jo je obiskal že leta 2002, je bilo torkovo predavanje v razprodani Dvorani Tabor, na katerem je poudaril, da je pot do miru v svetu promocija duhovnih vrednot in sekularne etike.

Državni vrh stisnil rep med noge
V povezavi z njegovim obiskom so številne kritike letele na državni vrh, ki se za razliko od dalajlamovega prvega obiska pred osmimi leti v Ljubljani ni odzval vabilu na srečanje z njim. Od politikov so se tokrat z njim rokovali le mariborski župan Franc Kangler, evropski poslanec Ivo Vajgl in opozicijska voditelja Janez Janša (SDS) in Radovan Žerjav (SLS), danes pa naj bi se z njim v hotelu Habakuk sestal le še minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Boštjan Žekš.

Dalajlama je na obisk v Slovenijo pripotoval iz indijske Dharamsale, kjer že 50 let živi v izgnanstvu zaradi kitajske zasedbe Tibeta. Pred tem je letos predaval le še v ZDA in Indiji, po Mariboru pa se bo ustavil le še v švicarskem Zürichu. Maja ima na programu ponoven obisk v ZDA in junija na Japonskem, drugače pa naj bi se zadrževal predvsem v Indiji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.