Le v Trbovljah število brezposlenih višje

Foto: Gregor Katič
Foto: Gregor Katič
Število registriranih brezposelnih prejšnji mesec je na ravni Slovenije upadlo, več jih je le v Trbovljah.
Oglej si celoten članek

Prejšnji mesec je bilo v Sloveniji 116.199 brezposelnih, ki so registrirani za zavodu za zaposlovanje. To je za en odstotek manj kot junija in za 0,8 odstotka kot v enakem obdobju lani. Se je pa letos z julijem prvič znižala registrirana brezposelnost tudi na letni ravni v primerjavi s prejšnjim letom.    

V evidenco brezposelnih so se prejšnji mesec prijavile 7403 brezposelne osebe. Več kot polovica (4012) je ostala brez zaposlitve zaradi izteka zaposlitve za določen čas, 1547 jih je delo izgubilo zaradi stečaja ali pa so bili označeni za trajno presežne delavce. Med novoprijavljenimi je bilo tudi 806 iskalcev prve zaposlitve.

Prejšnji mesec se je brezposelnost na mesečni ravni znižala v vseh območnih službah zavoda, razen v službi Trbovlje, kjer se je povečala za 0,2 odstotka. Število brezposelnih oseb je najbolj upadlo v službah Koper in Kranj (v obeh za 2,4 odstotka), Sevnica (-2,3 odstotka), Celje (-1,7 odstotka), Velenje (-1,7 odstotka) in Maribor (-1,3 odstotka). V preostalih se je brezposelnost znižala manj kot na ravni države, kjer je bil upad enoodstoten.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.