Slovenija
33 ogledov

Le v Trbovljah število brezposlenih višje

rudnik Gregor Katič
Število registriranih brezposelnih prejšnji mesec je na ravni Slovenije upadlo, več jih je le v Trbovljah.

Prejšnji mesec je bilo v Sloveniji 116.199 brezposelnih, ki so registrirani za zavodu za zaposlovanje. To je za en odstotek manj kot junija in za 0,8 odstotka kot v enakem obdobju lani. Se je pa letos z julijem prvič znižala registrirana brezposelnost tudi na letni ravni v primerjavi s prejšnjim letom.    

V evidenco brezposelnih so se prejšnji mesec prijavile 7403 brezposelne osebe. Več kot polovica (4012) je ostala brez zaposlitve zaradi izteka zaposlitve za določen čas, 1547 jih je delo izgubilo zaradi stečaja ali pa so bili označeni za trajno presežne delavce. Med novoprijavljenimi je bilo tudi 806 iskalcev prve zaposlitve.

Prejšnji mesec se je brezposelnost na mesečni ravni znižala v vseh območnih službah zavoda, razen v službi Trbovlje, kjer se je povečala za 0,2 odstotka. Število brezposelnih oseb je najbolj upadlo v službah Koper in Kranj (v obeh za 2,4 odstotka), Sevnica (-2,3 odstotka), Celje (-1,7 odstotka), Velenje (-1,7 odstotka) in Maribor (-1,3 odstotka). V preostalih se je brezposelnost znižala manj kot na ravni države, kjer je bil upad enoodstoten.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.