Le za takse so dali 32 tisoč evrov

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Dars. Če jim odškodnin nekdanje šefice ne bo uspelo iztožiti in izterjati, bodo sodne takse vržene stran.
Oglej si celoten članek

Za vložitev odškodninskih tožb proti nekdanji predsednici uprave Mateji Duhovnik je Dars plačal dobrih 32 tisoč evrov. Od Duhovnikove skupaj zahtevajo skoraj pet milijonov evrov.

Pred enim mesecem je Pozareport.si poročal, da je tožb šest, zahtevana odškodnina pa je tri milijone evrov. Za podatke smo takrat zaprosili Dars, vendar so nam jih posredovali šele po naši pritožbi informacijski po-
 oblaščenki.

Najvišjo, skoraj tri milijone evrov visoko odškodnino Dars od nekdanje šefice zahteva zaradi naročila gasilnih sistemov, 1,7 milijona evrov zahteva zaradi izplačila odškodnine Mirku Kovačiču, ki je bila po mnenju Darsa brez pravne podlage, 130 tisoč evrov pa zaradi nadzornega centra za semaforje v krožišču Tomačevo. Ta posel je Duhovnikova oddala brez javnega naročila podjetju Ljubljanska parkirišča in tržnice, kjer je zdaj direktorica. Najnižja s tožbo zahtevana odškodnina je 14.578 evrov zaradi službenega potovanja v Torino.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 17:24 16. November 2012.

    Absolutno se strinjam s tem komentarjem in Žurnalu24 priporočam, da se ne spusti tako nizko kot Požar Report, Planet Siol …

  • 10:05 16. November 2012.

    http://www.uporabi.net/

  • 09:53 16. November 2012.

    Pri novici je edino pomembno dejstvo ali je resnična ali ne, vse ostalo je drugorazredno.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.