Slovenija
10 ogledov

Le za takse so dali 32 tisoč evrov

Mateja Duhovnik Boštjan Tacol
Dars. Če jim odškodnin nekdanje šefice ne bo uspelo iztožiti in izterjati, bodo sodne takse vržene stran.

Za vložitev odškodninskih tožb proti nekdanji predsednici uprave Mateji Duhovnik je Dars plačal dobrih 32 tisoč evrov. Od Duhovnikove skupaj zahtevajo skoraj pet milijonov evrov.

Pred enim mesecem je Pozareport.si poročal, da je tožb šest, zahtevana odškodnina pa je tri milijone evrov. Za podatke smo takrat zaprosili Dars, vendar so nam jih posredovali šele po naši pritožbi informacijski po-
 oblaščenki.

Najvišjo, skoraj tri milijone evrov visoko odškodnino Dars od nekdanje šefice zahteva zaradi naročila gasilnih sistemov, 1,7 milijona evrov zahteva zaradi izplačila odškodnine Mirku Kovačiču, ki je bila po mnenju Darsa brez pravne podlage, 130 tisoč evrov pa zaradi nadzornega centra za semaforje v krožišču Tomačevo. Ta posel je Duhovnikova oddala brez javnega naročila podjetju Ljubljanska parkirišča in tržnice, kjer je zdaj direktorica. Najnižja s tožbo zahtevana odškodnina je 14.578 evrov zaradi službenega potovanja v Torino.

Komentarjev 5
  • graff 17:24 16.november 2012.

    Absolutno se strinjam s tem komentarjem in Žurnalu24 priporočam, da se ne spusti tako nizko kot Požar Report, Planet Siol ali Demokracija. Ti trije so unikum v širšem evropskem ne pa samo slovenskem prostoru, da zblojenega Reporterja z ,,šurlo,, tudi omenjam ne.

  • uporabno 10:05 16.november 2012.

    http://www.uporabi.net/

  • marjan 09:53 16.november 2012.

    Pri novici je edino pomembno dejstvo ali je resnična ali ne, vse ostalo je drugorazredno.