Leben s hudo poškodbo v bolnišnici

Foto: Saša Despot predstavitev kandidata za ministra za okolje in prostor Jureta Lebna pred odborom DZ za infrastrukturo, okolje in prostor
Foto: Saša Despot predstavitev kandidata za ministra za okolje in prostor Jureta Lebna pred odborom DZ za infrastrukturo, okolje in prostor
Predsednik SMC Lebna obiskal v bolnišnici.
Oglej si celoten članek

Foto: Saša Despot Miro Cerar Predsednik SMC Miro Cerar se je danes sestal s premierjem Marjanom Šarcem, s katerim je govoril o ponujenem odstopu okoljskega ministra Jureta Lebna.

Pred tem je zjutraj govoril z ministrom iz kvote SMC, ki se po poškodbi noge zdravi v jeseniški bolnišnici. Pogovorila sta se glede makete drugega tira in obtožb, ki letijo na ministra glede domnevnih nepravilnosti pri naročilu makete. "Leben mi je ponovno zagotovil, da je pri maketi ravnal v dobri veri in po njegovi oceni ni ravnal narobe," je dejal Cerar.

Leben bo danes izpuščen iz bolnišnice in se bo, kot je dejal Cerar, sestal s predsednikom vlade. Ta svoje odločitve glede ponujenega odstopa še ni javno razkril, prav tako z njo še ni seznanil Cerarja, ki se mu takšna poteza zdi korektna. "Na potezi je predsednik vlade. Dejal mi je, da se bo pred odločitvijo sestal z ministrom Lebnom in čakamo, kako se bo odločil," je dejal. O morebitnih Lebnovih naslednikih zato ni želel špekulirati.

Slovenija Minister Šarcu ponudil odstop

"Odgovoren minister"

Predsednik SMC razume Lebna, da vsakodnevni pritiski in medijska poročanja obremenjujejo njegovo delo in delo vlade. "To njegovo odločitev sem sprejel z razumevanjem in jo spoštujem," je dejal Cerar. Prepričan je, da je prav Lebnova poteza dokaz, kako minister, ki v tem mandatu sicer ni storil napake, ravna odgovorno.

Cerar je ponovil, da stranka SMC ni urejala ali vodila projekta drugi tir, "zato se tudi ve, kje je treba iskati odgovornost". Sam je, ko je izvedel za domnevne nepravilnosti pri maketi, kot tedanji premier zahteval, da se preprečijo vse škodljive posledice. "Pravočasno smo preprečili izplačilo denarja, tako da proračun ni bil oškodovan," je navedel.

Spomnil je tudi, da bo treba počakati na rezultate policijske preiskave, ki bo pokazala, kdo je bil odgovoren.

Slovenija Novo poglavje v zadevi maketa

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 15

  • 21:01 27. Februar 2019.

    Okoljski minister prav tako ni se nic storil glede divjih odlagalisc ki jih je v Ljubljani ogromno in to v …

  • 17:50 27. Februar 2019.

    Leben bi tako in tako moral odstopiti zaradi Moravške doline kamor vozijo redno tedensko elektrofilterski pepel celo iz Italijanskega Monfalconeja

  • 17:43 27. Februar 2019.

    Bo pa spet (samo) sekretar.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.