Legionela je nazaj

Foto: Žurnal24 04102007_zurnal24_onkoloski_institut_bostjan_tacol
V stavbah D in E Onkološkega inštituta Ljubljana je v vodi spet prisotna bakterija legionela. Za bolnike, obiskovalce in zaposlene še naprej velja priporočilo pitja ustekleničene vode.
Oglej si celoten članek

Zadnji mikrobiološki preizkus pitne vode, ki so ga v stavbah D in E Onkološkega inštituta (OI) Ljubljana opravili 23. septembra, je pokazal prisotnost bakterije legionele v vodi. Z inštituta so sporočili, da so že sprožili ustrezne ukrepe, do torka bodo izvedli toplotni šok. "Poleg toplotnega šoka izvajamo še naslednje ukrepe: nameščanje filtrov ter sanacijo pip, kjer je bila najdena legionela," so nam povedali na onkološkem inštitutu.

"Rutinske analize vode so predvidene enkrat na leto, na OI pa zaradi znanih težav z vodovodnim omrežjem vodo analiziramo pogosteje, odvisno od predhodnih rezultatov mikrobioloških analiz vode na prisotnost legionele in izvedenih ukrepov," pojasnjujejo na OI.

Zavod za gradbeništvo (ZAG), s katerim je ministrstvo za zdravje podpisalo pogodbo za izvedensko mnenje, mora svoje delo končati do 20. oktobra 2010. "Ministrstvo je ves čas v stiku z izvedencem, dela potekajo in po zagotovitvah ZAG bo ta izvedeniško mnenje izdelal v roku," so nam sporočili z ministrstva. Več bo znanega po predaji dokumentacije. Čimprejšnja sanacija vodovoda in klimatskih naprav na onkološkem inštitutu v dobrobit bolnikov je nujna, še dodajo.

Uradni izsledki analiz bodo najverjetneje znani naslednji teden.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.