Leljaku zavrnili vstop v Avstralijo

Foto: sobotainfo.com
Foto: sobotainfo.com
Novoizvoljenemu županu Radencev Romanu Leljaku so avstralske oblasti prepovedale vstop v državo.
Oglej si celoten članek

Kot poroča hrvaški Index, bi moral Roman Leljak obiskati hrvaške izseljence v Avstraliji in jim predstaviti svojo knjigo in film Mit o Jasenovcu. Leljaku naj bi avstralske oblasti po prihodu na letališče v Sydney ukinile vizum. Vzrok za to naj bi domnevno bila njegova stališča do ustaškega gibanja.

Za kamenjar.hr je potrdil, da so ga v Avstraliji zadržali in da bo proti domu poletel s prvim možnim letalom. Leljak je za omenjeni portal dejal, da so ga pet ur in pol zasliševali. Avstralskim oblastem naj bi ga prijavil neznanec, ki je prijavi priložil "kopije novinarskih člankov in besedil z levičarskih portalov, v katerih ga lažno črnijo". Prijava naj bi prišla iz Hrvaške. 

Roman Leljak naj bi skupaj s Hrvatom Igorjem Vukićem v Sydneyju, Melbournu, Canberri in Perthu promoviral film in knjigo Mit o Jasenovcu.

Leljak v knjigi zanika ustaške zločine med drugo svetovno vojno. Med drugim navaja, da je v Jasenovcu med drugo svetovno vojno umrlo 1654 oseb, kljub temu da je dokumentirana smrt več kot 83.000 oseb.   

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 10

  • 12:59 8. December 2018.

    [ Avstralija je dežela priseljencev. Ljudje so naše največje bogastvo pravi avstralska zunanja ministrica Julie Bishop. ] Ampak tudi tam …

  • 21:51 7. December 2018.

    Čisto enostavno , v vednost tudi ostali belogradejsko -ustaški bandi , da ne hodijo dol , kajti vsakega takšnega , …

  • 20:06 7. December 2018.

    ogabno...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.