Slovenija
2833 ogledov

Leljaku zavrnili vstop v Avstralijo

Roman Leljak sobotainfo.com
Novoizvoljenemu županu Radencev Romanu Leljaku so avstralske oblasti prepovedale vstop v državo.

Kot poroča hrvaški Index, bi moral Roman Leljak obiskati hrvaške izseljence v Avstraliji in jim predstaviti svojo knjigo in film Mit o Jasenovcu. Leljaku naj bi avstralske oblasti po prihodu na letališče v Sydney ukinile vizum. Vzrok za to naj bi domnevno bila njegova stališča do ustaškega gibanja.

Za kamenjar.hr je potrdil, da so ga v Avstraliji zadržali in da bo proti domu poletel s prvim možnim letalom. Leljak je za omenjeni portal dejal, da so ga pet ur in pol zasliševali. Avstralskim oblastem naj bi ga prijavil neznanec, ki je prijavi priložil "kopije novinarskih člankov in besedil z levičarskih portalov, v katerih ga lažno črnijo". Prijava naj bi prišla iz Hrvaške. 

Roman Leljak naj bi skupaj s Hrvatom Igorjem Vukićem v Sydneyju, Melbournu, Canberri in Perthu promoviral film in knjigo Mit o Jasenovcu.

Leljak v knjigi zanika ustaške zločine med drugo svetovno vojno. Med drugim navaja, da je v Jasenovcu med drugo svetovno vojno umrlo 1654 oseb, kljub temu da je dokumentirana smrt več kot 83.000 oseb.   

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 10
  • Spark 12:59 08.december 2018.

    [ Avstralija je dežela priseljencev. Ljudje so naše največje bogastvo pravi avstralska zunanja ministrica Julie Bishop. ] Ampak tudi tam ima vse svoje meje, za obsojenega goljufa, pisuna in novoizvoljenega župana Radencev, Leljaka namreč. Zakaj le ?

  • Žurnalček 21:51 07.december 2018.

    Čisto enostavno , v vednost tudi ostali belogradejsko -ustaški bandi , da ne hodijo dol , kajti vsakega takšnega , avstralski državljan Hrvaškega rodu prijavi kot skrajneža . Zadosten razlog je že , da se državljan Avstralije čuti vznemirjenega , ...prikaži več s takšnim prihodom tujca oz. "turista" Na ta način lahko dosežete izgon že vseljenih , ki so v programu naturalizacije . Enostavno , ne sprejemajo več bande , zlasti ne političnih skrajnežov !

  • jezero 20:06 07.december 2018.

    ogabno...