Lestev padla na kolesarja

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Slabo pritrjena aluminijasta lestev padla s tovornjaka in poškodovala kolesarja.
Oglej si celoten članek

Prometna nesreča se je zgodila včeraj zvečer na regionalni cesti v Gorenjem Gradišču. Tovorno vozilo je vozil 60-letnik, ki pa na aluminijaste lestve ni dovolj dobro pritrdil na streho. Ravno v času zdrsa lestve je mimo pravilno pripeljal kolesar – odnesel jo je s huje poškodovano roko, oskrbeli so ga v bolnišnici, so sporočili s PU Novo mesto. 

Tovor nameščajte skrbno!

60-letnika čaka ovadba zaradi povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti. Na policiji ob tem opozarjajo, da zakon med drugim določa, da mora biti tovor na in v vozilu pritrjen tako, da ne predstavlja nevarnosti ali ovire za ostale udeležence v prometu. 

"Policisti pogosto obravnavajo kršitve, povezane z nepravilno naloženim tovorom. Zaradi nepravilnosti pri prevozu tovora smo v prvih šestih mesecih na območju Policijske uprave Novo mesto ugotovili 207 kršitev (93 v enakem obdobju lanskega leta). Vsem voznikom svetujemo, da tovor na vozila nameščajo še posebej skrbno in previdno. Zdrs ali padec tovora z vozila lahko povzroči prometno nesrečo, posledice pa so lahko tudi tragične," so še sporočili s PU Novo mesto. 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.