Slovenija > Črna kronika
15 ogledov

Lestev padla na kolesarja

Žurnal24 main
Slabo pritrjena aluminijasta lestev padla s tovornjaka in poškodovala kolesarja.

Prometna nesreča se je zgodila včeraj zvečer na regionalni cesti v Gorenjem Gradišču. Tovorno vozilo je vozil 60-letnik, ki pa na aluminijaste lestve ni dovolj dobro pritrdil na streho. Ravno v času zdrsa lestve je mimo pravilno pripeljal kolesar – odnesel jo je s huje poškodovano roko, oskrbeli so ga v bolnišnici, so sporočili s PU Novo mesto. 

Tovor nameščajte skrbno!

60-letnika čaka ovadba zaradi povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti. Na policiji ob tem opozarjajo, da zakon med drugim določa, da mora biti tovor na in v vozilu pritrjen tako, da ne predstavlja nevarnosti ali ovire za ostale udeležence v prometu. 

"Policisti pogosto obravnavajo kršitve, povezane z nepravilno naloženim tovorom. Zaradi nepravilnosti pri prevozu tovora smo v prvih šestih mesecih na območju Policijske uprave Novo mesto ugotovili 207 kršitev (93 v enakem obdobju lanskega leta). Vsem voznikom svetujemo, da tovor na vozila nameščajo še posebej skrbno in previdno. Zdrs ali padec tovora z vozila lahko povzroči prometno nesrečo, posledice pa so lahko tudi tragične," so še sporočili s PU Novo mesto. 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.