Letalo krožilo nad Mariborom

Foto: Žurnal24 (Foto: Shutterstock)
Nad Mariborom je ves popoldan krožilo potniško letalo, na kar nas je opozoril naš bralec. Številni zaskrbljeni prebivalci. Šlo je za šolanje pilotov.
Oglej si celoten članek

Direktor Aerodroma Maribor Matjaž Sonc je za Zurnal24.si pojasnil, da je po 15. uri popoldne veliko letalo res preletavalo Maribor, in dodal, da je šlo za šolanje pilotov letalske družbe Swiss.

"To je bilo letalo airbus A330, dovolj sodobno, da več kot izpolnjuje vse zahtevane mednarodne predpise o emisijah hrupa. Razumem prebivalce, tudi mi smo prejeli nekaj klicev. V večernih urah, še z vizualnim efektom, je res videti, da je letelo strašansko nizko. Letalo je za primerjavo še enkrat večje kot airbus A320,'' je pojasnil Sonc.

Desetčlanska ekipa se je na učnih urah izmenjavala, šlo je za trening vzletov in pristankov, ''izvajali so tako imenovani šolski krog'', pojasni Sonc.

Manj takšnih šolanj kot nekoč
''Ko imajo potrebe, po proceduri opravijo najavo, počakajo na odobritev in pridejo na učne ure. Gre za običajno prakso, sicer pa v bližnji prihodnosti podobnih vaj ni napovedanih. Danes je sicer takšnih vaj bistveno manj kot nekoč, saj velik del letenja piloti lahko nadomestijo na simulatorju, nekaj pa mora biti tudi prakse,'' je še dodal Sonc.

Po 18. uri so Švicarji s šolanjem zaključili in se že odpravljajo proti Zürichu, ''verjetno bo letalo jutri že na redni liniji", je še povedal direktor mariborskega letališča.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.