Letalo zdrsnilo pri pristanku

Foto: Žurnal24 Trenutno še ni jasno, ali je letalo zdrsnilo zaradi mokre steze ali zaradi tehni
Iz Indonezije poročajo o letalu, ki je pri pristajanju zdrsnilo na mokri letališki stezi. Nesreča ni zahtevala smrtnih žrtev.
Oglej si celoten članek

Drama  se je odvila na indonezijskem otoku Batam, ko je letalo tipa Boeing 737-400 indonezijske letalske družbe Adam Air po letu iz Džakarte želelo pristati.

Je krivo vreme ali zastarelo letalo?
Ravno med pristankom je letalo zdrsnilo z letališke steze, ki je bila zaradi obilnih deževnih padavin razmočena. Pri tem se je precej močno poškodovalo njegovo desno krilo, k sreči pa dogodek ni terjal smrtnih žrtev. Poročila sicer navajajo pet ranjenih potnikov, ki pa niso v smrtni nevarnosti.

V preiskavo dogodka se je že vključil indonezijski Nacionalni obor za prometno varnost, ki želi dognati, ali je nesrečo povzročila mokra pristajalna steza ali pa tehnična okvara letala. Okvare letal indonezijskih letalskih družb so sicer zaradi neupoštevanja tehnično-varnostnih standardov dokaj pogoste. Evropska unija je zato indonezijskim letalskim družbam prepovedala, da bi s svojimi letali letele v ali iz držav članic EU.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.