Slovenija > Črna kronika
7 ogledov

Letalo zdrsnilo pri pristanku

Trenutno še ni jasno, ali je letalo zdrsnilo zaradi mokre steze ali zaradi tehni Žurnal24 main
Iz Indonezije poročajo o letalu, ki je pri pristajanju zdrsnilo na mokri letališki stezi. Nesreča ni zahtevala smrtnih žrtev.

Drama  se je odvila na indonezijskem otoku Batam, ko je letalo tipa Boeing 737-400 indonezijske letalske družbe Adam Air po letu iz Džakarte želelo pristati.

Je krivo vreme ali zastarelo letalo?
Ravno med pristankom je letalo zdrsnilo z letališke steze, ki je bila zaradi obilnih deževnih padavin razmočena. Pri tem se je precej močno poškodovalo njegovo desno krilo, k sreči pa dogodek ni terjal smrtnih žrtev. Poročila sicer navajajo pet ranjenih potnikov, ki pa niso v smrtni nevarnosti.

V preiskavo dogodka se je že vključil indonezijski Nacionalni obor za prometno varnost, ki želi dognati, ali je nesrečo povzročila mokra pristajalna steza ali pa tehnična okvara letala. Okvare letal indonezijskih letalskih družb so sicer zaradi neupoštevanja tehnično-varnostnih standardov dokaj pogoste. Evropska unija je zato indonezijskim letalskim družbam prepovedala, da bi s svojimi letali letele v ali iz držav članic EU.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.