Letos zanimanje za kar štiri oddelke

Foto: jerca ambrožič kranjec
Foto: jerca ambrožič kranjec
Vrtci. Vpis podoben lanskemu, a kot kaže, bo več prostora.
Oglej si celoten članek

Vpis. Pomanjkanje prostora v Kranjskih vrtcih bi lahko letos omilili s podelitvijo koncesij. “Glede na lani, ko na razpis za koncesijo ni bilo nobenega odziva, je letos zanimanje za kar štiri oddelke,” razkriva Nada Bogataj Kržan, načelnica urada za družbene dejavnosti. Ob tem sicer opozarja, da morajo ponudniki še pridobiti dovoljenje ministrstva za izobraževanje, znanost, kulturo in šport.

Vpis v Kranjske vrtce je podoben lanskemu, Bogataj Kržanova pa med potencialnimi rešitvami vidi odprtje novih oddelkov v Razvojnem centru za informacijske in komunikacijske tehnologije (RC IKT) na Laborah in v prostorih vrtca Mojca, ki jih je izpraznila Gorenjska televizija.

Skoraj pol z alternativo

Sicer pa mestna uprava na podlagi odgovorjenih vprašalnikov ugotavlja, da ima 40 odstotkov staršev možnost druge oblike varstva. Če bi občina to drugo obliko sofinancirala, bi se, sodeč po rezultatih ankete, zanjo odločila več kot polovica. Bogataj Kržanova sklepa, da bi ob morebitni ukinitvi olajšav za drugega otroka pritisk na vrtce precej popustil.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.