Slovenija
10 ogledov

Letos zanimanje za kar štiri oddelke

otroci, vrtec jerca ambrožič kranjec
Vrtci. Vpis podoben lanskemu, a kot kaže, bo več prostora.

Vpis. Pomanjkanje prostora v Kranjskih vrtcih bi lahko letos omilili s podelitvijo koncesij. “Glede na lani, ko na razpis za koncesijo ni bilo nobenega odziva, je letos zanimanje za kar štiri oddelke,” razkriva Nada Bogataj Kržan, načelnica urada za družbene dejavnosti. Ob tem sicer opozarja, da morajo ponudniki še pridobiti dovoljenje ministrstva za izobraževanje, znanost, kulturo in šport.

Vpis v Kranjske vrtce je podoben lanskemu, Bogataj Kržanova pa med potencialnimi rešitvami vidi odprtje novih oddelkov v Razvojnem centru za informacijske in komunikacijske tehnologije (RC IKT) na Laborah in v prostorih vrtca Mojca, ki jih je izpraznila Gorenjska televizija.

Skoraj pol z alternativo

Sicer pa mestna uprava na podlagi odgovorjenih vprašalnikov ugotavlja, da ima 40 odstotkov staršev možnost druge oblike varstva. Če bi občina to drugo obliko sofinancirala, bi se, sodeč po rezultatih ankete, zanjo odločila več kot polovica. Bogataj Kržanova sklepa, da bi ob morebitni ukinitvi olajšav za drugega otroka pritisk na vrtce precej popustil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.