Levica vrača udarec: Vložili bodo kazenske ovadbe zoper SDS in direktorja policije

Foto: Anže Petkovšek Luka Mesec
Foto: Anže Petkovšek Luka Mesec
Levica bo vložila kazenske ovadbe.
Oglej si celoten članek

Stranka Levica je danes napovedala kazenske ovadbe zoper storilce, ki so ponaredili in širili ponarejene dokumente, ki naj bi bili manifest Levice. Ovadili so tudi stranko SDS in njeno medijsko mrežo "zaradi sistematičnega širjenja neresnic" ter generalnega direktorja policije dr. Antona Olaja zaradi zlorabe uradnega položaja.

Bitka med SDS in Levico se je ponovno razplamtela pred nekaj dnevi, ko sta stranki SDS in NSi želeli sklicati parlamentarno sejo o domnevni neustavnosti stranke Levica, saj naj bi bila ta naklonjena radikalnim idejam, ki so neskladne z ustavo RS. Predsednik državnega zbora Igor Zorčič je sledil mnenju parlamentarnih pravnikov in sklenil, da seje ne bo sklical.

Vodja poslancev Levice Matej Tašner Vatovec je ob predstavitvi vsebine kazenskih ovadb ponovno poudaril, da je manifest, ki ga je širila "medijska hobotnica stranke SDS" lažen ter spodbuja nasilje in nestrpnost zoper člane in simpatizerje stranke Levica. 

Kazensko ovadbo vlagajo zaradi obrambe demokracije in demokratičnih vrednot, po mnenju Tašner Vatovca gre za naklepno dejanje, lansiranje lažne novice, ki je imela jasen namen - diskreditirati političnega nasprotnika. Obenem pa ob tem ne gre le za napad na stranko, je dodal. "Označujejo nas za morilce, širjenje tega sovraštva in nestrpnosti ima lahko hitro učinke in se prenese na posameznike, ki so lahko člani ali pa samo simpatizerji Levice," je dejal in poudaril, da ima lahko naklepno proizvajanje takšnih krivih obtožb zelo konkretne posledice v realnem življenju. 

Ker je direktor policije Olaj naznanil, da bo zaradi lažnega manifesta preiskoval stranko, je po mnenju Levice zlorabil svoj položaj, saj je "s tem zagotovil nematerialno korist SDS in škodo Levici".  

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 28

  • 16:27 9. Junij 2021.

    Sem iz časov se bivše države in v vojski JLA so nas stalno držali v napetosti ker je vanjski neprijatelji …

  • 13:49 9. Junij 2021.

    in kaj je tu narobe ,če levica poda kazensko ovadbo zoper kršiteljev? prav nič!pravilno! a ko pa država krši a …

  • 13:34 9. Junij 2021.

    Se za šanki govori, da je levičarjem prst premalo, pa da se že ozirajo po dildotu od Treh mušketirjev- Bulmastifov

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.