Slovenija
2029 ogledov

Levica vrača udarec: Vložili bodo kazenske ovadbe zoper SDS in direktorja policije

Luka Mesec Anže Petkovšek Luka Mesec
Levica bo vložila kazenske ovadbe.

Stranka Levica je danes napovedala kazenske ovadbe zoper storilce, ki so ponaredili in širili ponarejene dokumente, ki naj bi bili manifest Levice. Ovadili so tudi stranko SDS in njeno medijsko mrežo "zaradi sistematičnega širjenja neresnic" ter generalnega direktorja policije dr. Antona Olaja zaradi zlorabe uradnega položaja.

Bitka med SDS in Levico se je ponovno razplamtela pred nekaj dnevi, ko sta stranki SDS in NSi želeli sklicati parlamentarno sejo o domnevni neustavnosti stranke Levica, saj naj bi bila ta naklonjena radikalnim idejam, ki so neskladne z ustavo RS. Predsednik državnega zbora Igor Zorčič je sledil mnenju parlamentarnih pravnikov in sklenil, da seje ne bo sklical.

Vodja poslancev Levice Matej Tašner Vatovec je ob predstavitvi vsebine kazenskih ovadb ponovno poudaril, da je manifest, ki ga je širila "medijska hobotnica stranke SDS" lažen ter spodbuja nasilje in nestrpnost zoper člane in simpatizerje stranke Levica. 

Kazensko ovadbo vlagajo zaradi obrambe demokracije in demokratičnih vrednot, po mnenju Tašner Vatovca gre za naklepno dejanje, lansiranje lažne novice, ki je imela jasen namen - diskreditirati političnega nasprotnika. Obenem pa ob tem ne gre le za napad na stranko, je dodal. "Označujejo nas za morilce, širjenje tega sovraštva in nestrpnosti ima lahko hitro učinke in se prenese na posameznike, ki so lahko člani ali pa samo simpatizerji Levice," je dejal in poudaril, da ima lahko naklepno proizvajanje takšnih krivih obtožb zelo konkretne posledice v realnem življenju. 

Ker je direktor policije Olaj naznanil, da bo zaradi lažnega manifesta preiskoval stranko, je po mnenju Levice zlorabil svoj položaj, saj je "s tem zagotovil nematerialno korist SDS in škodo Levici".  

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 28
 • Avatar Anion6anion
  Anion6anion 16:27 09.junij 2021.

  Sem iz časov se bivše države in v vojski JLA so nas stalno držali v napetosti ker je vanjski neprijatelji stalno na preži in se moramo boriti proti njemu. JJ se drži točno tega. Izbrati sovražnika da strne vrste svojih ...prikaži več podpornikov.. kako se zgodovina ponavlja .prej maršal Tito zdaj maršal Twito.

 • Avatar jate
  jate 13:49 09.junij 2021.

  in kaj je tu narobe ,če levica poda kazensko ovadbo zoper kršiteljev? prav nič!pravilno! a ko pa država krši a takrat je pa vse ok,al kaj? Bravo levica.!

 • kapibara 13:34 09.junij 2021.

  Se za šanki govori, da je levičarjem prst premalo, pa da se že ozirajo po dildotu od Treh mušketirjev- Bulmastifov