Slovenija
1279 ogledov

Nov pravosodni minister dober znanec Roka Snežiča?

Zdravko Počivalšek in Janez Janša Vlada RS
Kandidat za novega ministra za pravosodje naj bi bil dober znanec Roka Snežiča.

Kandidat za novega ministra za pravosodje Marjan Dikaučič, ki je splošni javnosti še nepoznan, naj bi bil dober znanec davčnega svetovalca, razvpitega Roka Snežiča, poroča portal Necenzurirano. Snežič je sicer poznan po svojih prijateljskih odnosih s predsednikom vlade Janezom Janšo.

Dikaučiča je za novega pravosodnega ministra predlagala stranka SMC, nasledil pa bi ministrico v odstopu Lilijano Kozlovič. 

"Končna odločitev za Marjana Dikaučiča temelji na tem, da je programska prioriteta naše stranke sprememba stečajne zakonodaje za bolj učinkovite, transparentne in hitre postopke," je kandidata za pravosodnega ministra naznanil predsednik stranke SMC Zdravko Počivalšek.

Po navedbah portala Necenzurirano si je Dikaučič poleg Snežiča blizu tudi s Tomažem Kokotom, nekdanjim kandidatom SDS za župana Poljčan, ki zdaj vodi Pošto Slovenije. 

Kaj je počel prej?

V dosedanji karieri se je Dikaučič potegoval le za eno vidnejšo javno funkcijo, konec leta 2016 se je prijavil na razpis za direktorja Zdravstvenega doma v Šmarju pri Jelšah, ni dobil soglasja dveh občin ustanoviteljic. V Rogatcu in Kozjem so ga namreč zaradi pomanjkanja izkušenj ocenili kot neprimernega za vodenje te zdravstvene ustanove, ugotavljajo novinarji portala Necenzurirano.  

Dikaučič sicer od aprila 2018 opravlja funkcijo stečajnega upravitelja, a je do danes vodil stečaje manjših, manj znanih družb. Poleg tega je tudi lastnik podjetja Legalius in direktor družbe Trijus.

"Marjan Dikaučič je univerzitetni diplomirani pravnik z opravljenim pravniškim državnim izpitom. Pri svojem dosedanjem delu se je srečeval tako z javnim kot zasebnim sektorjem. Delovne izkušnje je pridobival na sodišču, v odvetniški pisarni in gospodarskih družbah," so zapisali v kabinetu predsednika vlade.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 8
  • Brittney_Larsen 16:11 05.junij 2021.

    Začnite delati doma. To je tisto, kar sem finančno najbolj nagrajeval. V petek sem po zaslužku 44.789 ameriških dolarjev prejšnji mesec dobil odličnega Audija A5. obiščite to spletno stran tukaj. .......... >>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦

  • Dusan21 15:40 05.junij 2021.

    Pa ne samo znanec, poročna priča, kaj ne bereš STA novic, a nisi plačal obveznega prispevka za Milosaljevića, ta že ves mesec pobira uboganje pred magistratom

  • Dusan21 15:35 05.junij 2021.

    Leonček, tebe je treba zapret v kletko kanarčkov v Istanbulu, same neumnosti pobiraš po tleh v petkih, pa kdo te je spustil iz živalskega vrta, vrtnar Dejan, ali čistilec Han