Libijci pri Pahorju

Foto: Žurnal24 Tema pogovorov med al Mahmudom in Pahorjem bodo tudi kamele, ki jih je Sloveniji
K premierju Borutu Pahorju na obisk prihaja libijski premier Bagdadi al Mahmud z delegacijo. V ospredju posel in odnosi med državama.
Oglej si celoten članek

Pogovori bodo potekali predvsem v luči nekaterih velikih poslov slovenskih gradbincev v Libiji. Kot smo že poročali, je Vegrad v Libiji dobil podizvajalski posel pri gradnji stanovanjskega kompleksa s tisoč stanovanji, SCT-ju pa se obeta 300 milijonov evrov vreden posel gradnje obvoznice pri Tripoliju.

Bagdadi Al Mahmud prihaja v Slovenijo na povabilo predsednika vlade Boruta Pahorja, spremljal pa ga bo tudi minister za ekonomijo in industrijo Mohamed Ali al Hvej. Po napovedih premierjevega kabineta bosta izmenjala stališča in poglede o nekaterih aktualnih vprašanjih s področja mednarodnih odnosov, predvsem pa se bosta pogovarjala o možnostih za okrepitev gospodarskega sodelovanja.

Podpisala bosta tudi sporazum o znanstveno-tehničnem sodelovanju med obema državama. Predvidoma bodo podpisani tudi memorandumi oziroma pisma o nameri za sodelovanje z nekaterih drugih področij dvostranskega sodelovanja. Libijska delegacija se bo srečala tudi s slovenskimi gospodarstveniki.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.