Slovenija
27 ogledov

Libijci pri Pahorju

Tema pogovorov med al Mahmudom in Pahorjem bodo tudi kamele, ki jih je Sloveniji Žurnal24 main
K premierju Borutu Pahorju na obisk prihaja libijski premier Bagdadi al Mahmud z delegacijo. V ospredju posel in odnosi med državama.

Pogovori bodo potekali predvsem v luči nekaterih velikih poslov slovenskih gradbincev v Libiji. Kot smo že poročali, je Vegrad v Libiji dobil podizvajalski posel pri gradnji stanovanjskega kompleksa s tisoč stanovanji, SCT-ju pa se obeta 300 milijonov evrov vreden posel gradnje obvoznice pri Tripoliju.

Bagdadi Al Mahmud prihaja v Slovenijo na povabilo predsednika vlade Boruta Pahorja, spremljal pa ga bo tudi minister za ekonomijo in industrijo Mohamed Ali al Hvej. Po napovedih premierjevega kabineta bosta izmenjala stališča in poglede o nekaterih aktualnih vprašanjih s področja mednarodnih odnosov, predvsem pa se bosta pogovarjala o možnostih za okrepitev gospodarskega sodelovanja.

Podpisala bosta tudi sporazum o znanstveno-tehničnem sodelovanju med obema državama. Predvidoma bodo podpisani tudi memorandumi oziroma pisma o nameri za sodelovanje z nekaterih drugih področij dvostranskega sodelovanja. Libijska delegacija se bo srečala tudi s slovenskimi gospodarstveniki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.