Libijski usodni da

Foto: Žurnal24 Pahor se je maja tako razveselil obiska premierja Libije Bagdadija al Mahmuda, d
V današnji ljubljanski izdaji Žurnala24 preberite. Stožice. Ko bo Grep dobil libijski denar, bo lahko začel črpati tudi 115-milijonski kredit.
Oglej si celoten članek

Danes ali jutri bodo Libijci podpisali dogovor o 30-milijonskem vložku v Športni park Stožice, v enem tednu pa naj bi prišli tudi v Slovenijo in podpisali pogodbo z Grepom, zasebnim partnerjem v projektu.

Pogoj za črpanje kredita
Premier Borut Pahor je v petek napovedal, da je Libijska investicijska družba v Stožice pripravljena vložiti 30 milijonov evrov in da bodo s tem denarjem omogočili dokončanje projekta.

Podrobnosti bodo znane po vrhu EU-Afrika, ki se ga bo udeležil danes in jutri. Da Libijce vlaganje v Stožice zanima, smo sicer v Žurnalu24 poročali že junija, konec avgusta pa so se Libijci tudi sestali s Pahorjem, ljubljanskim županom Zoranom Jankovićem in Grepom.

Libijska denarna injekcija je tudi pogoj, da bo lahko Grep začel črpati 115-milijonov evrov kredita, ki ga je konzorcij bank na čelu z NLB odobril sredi julija.

Po neuradnih informacijah je Grep zdaj kapitalsko neustrezen. Z dokapitalizacijo se bo spremenilo tudi lastništvo, saj bodo Libijci po naših informacijah postali približno tretjinski lastniki družbe.

V Grepu ne vedo nič
Direktor Grepa Uroš Ogrin v petek, ko smo ga poklicali, še ni vedel nič o tem, da bodo Libijci v Stožice vložili denar, vendar je bil novice vesel. Komentirati je ni želel, prav tako pa ni želel nič povedati o črpanju kredita, plačilu podizvajalcev in dokončanju projekta.

Obljubil je, da bodo ta teden o vsem tem poslali sporočilo za javnost, ki ga je napovedoval že za ta teden.

Po neuradnih informacijah je Grep podizvajalcem namesto denarja ponujal stanovanja in spremembo dolgov v kredite, ki bi jim jih odplačevali po obrokih. Grep naj bi bil dolžan še okoli 70 podizvajalcem, in sicer približno 35 milijonov evrov.

Do maja mora Grep v Stožicah končati dela na stadionu in v dvorani ter zunanjo ureditev javnega dela, do novembra pa komercialni del projekta.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.