Ličino v Avstriji prijeli zaradi suma trgovine z drogo

Foto: Anže Petkovšek Anis Ličina, prostesti
Foto: Anže Petkovšek Anis Ličina, prostesti
V Avstriji so konec tedna zaradi suma trgovine z drogo aretirali Anisa Ličino, v Sloveniji že obtoženega istega kaznivega dejanja, poročajo mediji.
Oglej si celoten članek

Slovenska policija je v zvezi z aretacijo za Slovenske novice in Večer potrdila, da so jih avstrijski kolegi v ponedeljek obvestili, da so v nedeljo v Avstriji na podlagi nacionalnega naloga za prijetje aretirali slovenskega državljana zaradi suma storitve kaznivih dejanj, povezanih s trgovanjem s prepovedanimi drogami.

Poleg Ličine, ki so ga prijeli v nedeljo nekaj po 19. uri in naj bi bil zdaj v celovškem priporu, naj bi avstrijska policija po poročanju Nove24TV prijela še njegovega očeta zaradi suma storitve istega kaznivega dejanja, a tega na slovenski policiji niso potrdili.

V Avstriji naj bi bilo za Ličino razpisano interno iskanje oziroma nalog za prijetje, ker naj bi ga sumili sodelovanja pri trgovini z drogo. Ličina, ki naj bi bil na poti v Nemčijo zaradi poslov s prodajo avtomobilov, očitno ni vedel, da ga iščejo avstrijski policisti. Aretirali naj bi ga namreč med naključno kontrolo prometa na mejnem prehodu Karavanke.

V postopkih tudi v Sloveniji

Zaradi trgovine z drogo mu v Sloveniji po pisanju Večera že sodijo skupaj s še 31 obtoženimi. Tožilka mu očita eno kaznivo dejanje, povezano s trgovino z drogo. V Nemčiji so ga ustavili 3. decembra 2019, ob pregledu avtomobila pa so pri njem našli skoraj 90.000 evrov, ki so mu jih zasegli. Tožilka domneva, da je bil Ličina kurir v tej združbi in da je bil zaseženi denar od trgovanja z drogo.

Ličina na predobravnavnem naroku ni priznal krivde. V Nemčiji mu je bil denar namreč vrnjen, ko naj bi dokazal, da gre za denar, ki ga je zaslužil s prodajo avtomobilov, še navaja Večer.

Ličino so sicer ljubljanski policisti kazensko ovadili zaradi suma kaznivega dejanja hujskanja k nasilnim protestom 5. novembra lani. Sumijo ga, da je v vlogi vodje vse od 16. oktobra lani do samega protesta prek različnih socialnih omrežij pozival ljudi k nasilnemu protestu.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 08:37 22. April 2021.

    Prijatli in Čeferini bodo vse uredili ...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.