Slovenija > Črna kronika
376 ogledov

Ličino v Avstriji prijeli zaradi suma trgovine z drogo

Anis Ličina, prostesti Anže Petkovšek Anis Ličina, prostesti
V Avstriji so konec tedna zaradi suma trgovine z drogo aretirali Anisa Ličino, v Sloveniji že obtoženega istega kaznivega dejanja, poročajo mediji.

Slovenska policija je v zvezi z aretacijo za Slovenske novice in Večer potrdila, da so jih avstrijski kolegi v ponedeljek obvestili, da so v nedeljo v Avstriji na podlagi nacionalnega naloga za prijetje aretirali slovenskega državljana zaradi suma storitve kaznivih dejanj, povezanih s trgovanjem s prepovedanimi drogami.

Poleg Ličine, ki so ga prijeli v nedeljo nekaj po 19. uri in naj bi bil zdaj v celovškem priporu, naj bi avstrijska policija po poročanju Nove24TV prijela še njegovega očeta zaradi suma storitve istega kaznivega dejanja, a tega na slovenski policiji niso potrdili.

V Avstriji naj bi bilo za Ličino razpisano interno iskanje oziroma nalog za prijetje, ker naj bi ga sumili sodelovanja pri trgovini z drogo. Ličina, ki naj bi bil na poti v Nemčijo zaradi poslov s prodajo avtomobilov, očitno ni vedel, da ga iščejo avstrijski policisti. Aretirali naj bi ga namreč med naključno kontrolo prometa na mejnem prehodu Karavanke.

V postopkih tudi v Sloveniji

Zaradi trgovine z drogo mu v Sloveniji po pisanju Večera že sodijo skupaj s še 31 obtoženimi. Tožilka mu očita eno kaznivo dejanje, povezano s trgovino z drogo. V Nemčiji so ga ustavili 3. decembra 2019, ob pregledu avtomobila pa so pri njem našli skoraj 90.000 evrov, ki so mu jih zasegli. Tožilka domneva, da je bil Ličina kurir v tej združbi in da je bil zaseženi denar od trgovanja z drogo.

Ličina na predobravnavnem naroku ni priznal krivde. V Nemčiji mu je bil denar namreč vrnjen, ko naj bi dokazal, da gre za denar, ki ga je zaslužil s prodajo avtomobilov, še navaja Večer.

Ličino so sicer ljubljanski policisti kazensko ovadili zaradi suma kaznivega dejanja hujskanja k nasilnim protestom 5. novembra lani. Sumijo ga, da je v vlogi vodje vse od 16. oktobra lani do samega protesta prek različnih socialnih omrežij pozival ljudi k nasilnemu protestu.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 1
  • Naklonsky 08:37 22.april 2021.

    Prijatli in Čeferini bodo vse uredili ...