Lidl odpoklical mocarelo

Foto: Žurnal24 (Foto: iStockphoto)
Lidl je odpoklical izdelek Mozzarella Light zaradi suma prisotnosti bakterije salmonela spp. Letos je bila mocarela ravno zaradi suma škodljivosti že večkrat v ospredju.
Oglej si celoten članek

Iz Lidla so sporočili, da "na podlagi prejetega obvestila iz evropskega sistema hitrega obveščanja o nevarnih živilskih izdelkih in krmi izvajamo odpoklic izdelka Mozzarella Light Lidlove trgovske blagovne znamke Linessa z datumom roka trajanja 7. 9. 2010 zaradi suma prisotnosti bakterije salmonella spp."

Kupce pozivajo, naj izdelka iz previdnosti ne uživajo in ga vrnejo v najbližji Lidlovi poslovalnici, kjer jim bodo povrnili kupnino.

Z Veterinarske uprave so sporočili, da gre za mocarelo, ki je pakirana po 125 gramov. "V Slovenijo sta prispeli dve paleti po 81 kartonov, v vsakem kartonu je bilo 40 vrečk mocarele. Umaknil Lidl, op.p.) je tudi ostalo mocarelo tega proizvajalca."

Zanimivo, letos smo že večkrat poročali o domnevno strupenih sirih mocarela. Junija smo denimo pisali o tem, da je bil sir mocarela, ki ob stiku z zrakom pomodri, po trditvah Evropske komisije v Bruslju uvožen tudi v Slovenijo. VURS je takrat odgovoril, da pri nas sporne serije ni bilo.

Februarja so prav tako v Lidlu vztrajali, da na njihovih policah strupenih sirov iz avstrijskega podjetja podjetja Prolactal ni bilo ter da so jih prodajale le Lidlove prodajalne na Češkem, Slovaškem in deloma v Nemčiji. "Ti izdelki so bili na voljo samo v Lidlovih družbah na Češkem, Slovaškem in deloma v Nemčiji. Takoj po pozivu zdravstvenega inšpektorata zaradi dvomov o zdravstveni neustreznosti živil so 23. januarja že izvedli odpoklic. Iz varnostnih razlogov pa je bil odpoklic ponovljen. Ampak še enkrat. Lidl Slovenija in Lidl Hrvaška nikoli nista imela tega izdelka v asortimentu," je takrat zagotovil direktor nabave pri Lidlu Andrej Vouk. V preteklem letu je zaradi sira, okuženega z bakterijo listerija, umrlo šest ljudi − štirje v Avstriji in dva v Nemčiji.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.